Příjemná dovolená na Řeckých ostrovech
Koupit relaxaci na Rhodosu od 7 190 Kč
Pilaf s krevetami a zeleninou
Jídlo pro 4 osoby a připravuje se 40 minut.
- 300 g loupaných krevet
- šťáva z citronu
- 5 lžic olivového oleje
- zeleninový vývar
- šťáva z krevet
- špetka šafránu
- 400 g rýže
- 2 cibule, 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 130 g hrášku
- 50 ml koňaku
- cukr, sůl, pepř
Krevety zbavené krunýře a bez střívek dáme vařit do osolené vroucí vody. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vaříme do změknutí krevet, potom je vyjmeme a šťávu doplníme vývarem. Ochutíme špetkou šafránu, přivedeme do varu a přidáme rýži.
Rýži uvaříme do měkka. Mezitím připravíme cibulku s česnekem – na zbylém olivovém oleji je osmahneme, podlijeme koňakem, přidáme kousky papriky a cuket, hrášek. Dochutíme špetkou cukru, pepřem a solí. Dusíme. Nakonec promícháme s krevetami a podáváme.
Další recepty řecké kuchyně »
Nabídka zájezdů - Řecko na ostrově Rhodos »
Nenašli jste něco? Napište nám nebo se zeptejte v diskusním fóru.
TripR.cz
Praktický zdroj informací každého cestovatele.
Super Last Minute
Zájezdy a dovolená na úplně poslední chvíli.
Švýcarsko
Informujte se před svou dovolenou ve Švýcarsku.