Koupit relaxaci na Rhodosu od 7 190 Kč

Pilaf s krevetami a zeleninou

Jídlo pro 4 osoby a připravuje se 40 minut.

  • 300 g loupaných krevet
  • šťáva z citronu
  • 5 lžic olivového oleje
  • zeleninový vývar
  • šťáva z krevet
  • špetka šafránu
  • 400 g rýže
  • 2 cibule, 3 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 cuketa
  • 130 g hrášku
  • 50 ml koňaku
  • cukr, sůl, pepř

Krevety zbavené krunýře a bez střívek dáme vařit do osolené vroucí vody. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vaříme do změknutí krevet, potom je vyjmeme a šťávu doplníme vývarem. Ochutíme špetkou šafránu, přivedeme do varu a přidáme rýži.

Rýži uvaříme do měkka. Mezitím připravíme cibulku s česnekem – na zbylém olivovém oleji je osmahneme, podlijeme koňakem, přidáme kousky papriky a cuket, hrášek. Dochutíme špetkou cukru, pepřem a solí. Dusíme. Nakonec promícháme s krevetami a podáváme.

Další recepty řecké kuchyně »

Nabídka zájezdů - Řecko na ostrově Rhodos »

 

Nenašli jste něco? Napište nám nebo se zeptejte v diskusním fóru.

TripR.cz
Praktický zdroj informací každého cestovatele.

Super Last Minute
Zájezdy a dovolená na úplně poslední chvíli.

Švýcarsko
Informujte se před svou dovolenou ve Švýcarsku.