Koupit relaxaci na Rhodosu od 7 190 Kč

Plněná zelenina s feta sýrem

Jídlo pro 4 osoby a připravuje se 40 minut.

  • 2 větší červené papriky
  • 2 větší rajčata
  • 4 menší lilky
  • 2 cibule, 3–4 stroužky česneku
  • svazek petrželové natě, 1 lžička sušené máty
  • mletý pepř a sůl, mletá skořice, nové koření
  • 5 lžic olivového oleje
  • hrst černých oliv
  • 200 g fety

Zeleninu rozkrájíme, zbavíme semeníků a z rajčat a lilků odstraníme dužinu. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a zpěníme česnek a cibulku. Přidáme dužinu z rajčat a lilků a opékáme. Okořeníme, osolíme, přidáme olivy a ještě chvilku prohřejeme.

Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a sýr a směsí naplníme zeleninu. Rozložíme na plech potřený zbytkem oleje, podlijeme a pečeme v rozpálené troubě ve 240 stupních asi půl hodiny.

Další recepty řecké kuchyně »

Nabídka zájezdů - Řecko na ostrově Rhodos »

 

Nenašli jste něco? Napište nám nebo se zeptejte v diskusním fóru.

TripR.cz
Praktický zdroj informací každého cestovatele.

Super Last Minute
Zájezdy a dovolená na úplně poslední chvíli.

Švýcarsko
Informujte se před svou dovolenou ve Švýcarsku.